Banner Certificat Digital UE

Banner Certificat Digital UE

Certificat COVID Digital - Informació per a persones que viatgen

El Certificat COVID Digital UE facilita la circulació lliure i segura de la ciutadania dins de la Unió Europea durant la pandèmia de COVID-19.

El certificat és gratuït, segur i accessible a tota la població. S'obté de manera senzilla, garanteix la interoperabilitat en tota la Unió Europea i respecta plenament els drets fonamentals, inclosa la protecció de les dades personals.

Per a sol·licitar-ho has d'haver rebut almenys una dosi de la vacuna, haver-te realitzat alguna prova diagnòstica de la COVID-19 o haver passat la malaltia (diagnosticada amb PCR+ segons reglament europeu) 180 dies abans de viatjar.

Es recomana comprovar les exigències del país al qual es dirigeix i actualitzar el seu certificat de vacunació. Consulte ací.
Si viatja amb el certificat de vacunació és molt important que estiga actualitzat a l'última dosi rebuda.

Solicitar Certificado COVID Digital UE

Problemes de visualització del formulario

IMPORTANT: Pot ocórrer que aparega el formulari de sol·licitud del Certificat en blanc o un avís de seguretat en carregar la pàgina, Cóm puc solucionar els problemes de visualització del formulari?

Quin certificat ha de sol·licitar?

És important que revise els requisits que cada país té per a viatjar.Segons la informació que requereix; acreditar per a facilitar la seua mobilitat a la UE podrà sol·licitar l'un o l'altre. Consulte ací.

Existeixen tres tipus de certificat COVID Digital de la UE. L'acreditació digital es recull en un codi QR en el certificat que contindrà la informació essencial, així com una signatura digital per a assegurar-se que el certificat és autèntic.

 

Icona Certificat de vacunació

Certificat de vacunació

Disponible si ha rebut alguna dosi de les vacunes enfront de la COVID-19.

Més informació

Certificat COVID Digital de vacunació, permet acreditar que la persona ha rebut dosi de les vacunes enfront de la COVID aprovades per la UE.

Podrà emetre's a partir de les 24 hores de l'administració de cadascuna de les dosis.

Validesa dels certificats de vacunació segons edat i tipus de vacuna rebuda:

  • A partir de 18 anys:
    • La validesa del certificat de primovacunación amb pauta completa bidosis o monodosis serà de 270 dies després de la dosi que tanca el cicle primari.
    • Validesa del certificat amb dosi de reforç a partir de 18 anys: sense caducitat.
  •  Per a les persdones menors de 18 anys el certificat de vacunació no caduca.

PER A VIATJAR A PAÏSOS DE LA UE: La validesa d'aquest certificat podrà variar segons els requisits d'entrada a cada país (consultar en: https://reopen.europa.eu/es)

Informació de com interpretar el certificat de vacunació en el següent enllaç
Icona Certificat de proves

Certificat de diagnòstic

Disponible si s'ha realitzat una PCR per a la COVID en les últimes 72 hores o una prova d'antigen fa 48 hores.

Més informació

Certificat COVID Digital de diagnòstic, ofereix l'acreditació que la persona disposa d'un resultat negatiu d'una prova diagnòstica de COVID, que pot ser PCR o antigen. La validesa d'aquest certificat serà de 72h per a la prova PCR i de 48 hores per a la prova d'antigen des de la seua realització. Per a poder acreditar-se els resultats de les proves d'antígens ha d'haver-se realitzat amb un dels kits comercials aprovats per la UE.

Icona Certificat de Recuperació

Certificat de recuperació

Disponible en cas d'haver confirmat la COVID-19 amb una prova PCR positiva o un test d'antígens positiu fa menys de 180 dies.  

Més informació

Certificat COVID Digital de recuperació, acredita de manera digital, en el codi QR que la persona s'ha recuperat de la COVID després d'haver confirmat la seua malaltia mitjançant una prova PCR positiva o un test d'antígens positiu. Aquest certificat serà vàlid des del dia 11 de la presa de la mostra positiva fins a 180 dies després. Pot consultar el Reglament (UE) relatiu al CCD de la UE en la següent pàgina del Ministeri de Sanitat. Secció: Normativa de la Unió Europea (obri en una nova finestra).

Test d'antígens positiu: es podrà emetre certificat de recuperació basat en prova d'antígens inclosa en el següent llistat de la Comissió Europea (obri PDF) des de l'1 d'octubre de 2021. La prova d'antígens ha d'haver sigut realitzada per personal qualificat. No s'emetran certificats de recuperació basats en auto-test (Reglament delegat (UE) 2022/256 de la Comissió).

Més informació

Informació bàsica sobre protecció de dades personals

La informació personal recollida en el formulari de sol·licitud de descàrrega del certificat té com a finalitat la emissió del Certificat Digital COVID UE que serveix per a facilitar la mobilitat entre països de la UE. L'entitat responsable del tractament és la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública (Carrer Misser Mascó, 31, 33, 46010 València), davant la qual podrà exercitar els seus drets de manera telemàtica a través del següent enllaç, o físicament quan siga possible en els registres d'entrada dels serveis centrals i territorials d'aquesta Conselleria. Pot accedir a la informació addicional sobre el tractament de les seues dades en el Registre d'Activitats de tractament de la Conselleria o a través del enllaç.

Més informació sobre Protecció de Dades d'aquest portal web.